Sok hasznos anyagot tartalmaz a french press kávé

french press kávé
A fekete otthoni elkészítésének egyik legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető módját a franciák találták fel a XIХ. században. A french press kávé a nevét a feltaláló nemzetről kapta. Ez a készülék ugyanolyan egyszerű, mint a működési elve.
Egy átlátszó pohárról van szó, lezárt fedéllel és egy dugattyúval a belsejében, ami szorosan tapad a falakhoz. A french press kávé csak egy minőségi termékben elkészítve lesz ízletes, ahol minden elem szorosan illeszkedik egymáshoz és az üveg hőálló.
A benne készült kávé íze, aromája és színe eltér a hagyományos kávéfőzőben készített feketétől. A préselés és szűrés után enyhébb és teltebb ízű, valamint természetesebb aromájú lesz. Az így elkészített ital több hasznos anyagot tart meg.
A viszonylag alacsony vízhőmérséklet és a rövid áztatás miatt, a szín nem annyira hangsúlyos, így a french press kávé a kinézete alapján erőtlennek tűnhet. Ez azonban nem így van, mert a koffeintartalom mértéke csak a kávébab fajtájától és mennyiségétől függ, a főzési módszertől nem.