Sok hasznos anyagot tartalmaz a french press kávé

french press kávé

french press kávé

A fekete otthoni elkészítésének egyik legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető módját a franciák találták fel a XIХ. században. A french press kávé a nevét a feltaláló nemzetről kapta. Ez a készülék ugyanolyan egyszerű, mint a működési elve.

Egy átlátszó pohárról van szó, lezárt fedéllel és egy dugattyúval a belsejében, ami szorosan tapad a falakhoz. A french press kávé csak egy minőségi termékben elkészítve lesz ízletes, ahol minden elem szorosan illeszkedik egymáshoz és az üveg hőálló.

A benne készült kávé íze, aromája és színe eltér a hagyományos kávéfőzőben készített feketétől. A préselés és szűrés után enyhébb és teltebb ízű, valamint természetesebb aromájú lesz. Az így elkészített ital több hasznos anyagot tart meg.

A viszonylag alacsony vízhőmérséklet és a rövid áztatás miatt, a szín nem annyira hangsúlyos, így a french press kávé a kinézete alapján erőtlennek tűnhet. Ez azonban nem így van, mert a koffeintartalom mértéke csak a kávébab fajtájától és mennyiségétől függ, a főzési módszertől nem.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás