A kisüsti pálinkának is helye van az ünnepi asztalon
A karácsonyi ünnepek alatt rengeteg finomságot fogyasztunk. Az ünnepek előtt a háziasszonyok egész nap a konyhában sürögnek-forognak, hogy ízletes ételekkel és édességekkel fogadhassák a vendégeket. De az ételeket le is kell öblíteni valamivel.
Erre a célra tökéletesen megfelel a kisüsti pálinka, amelynek van egy igen hasznos tulajdonsága is, mégpedig az, hogy serkenti az emésztést. Így igen hasznos lehet a nagy lakomák után, hiszen elkerülhetjük így az emésztési panaszokat.
A kisüsti pálinka nem kimondottan karácsonyi ital, de egy kis mézzel vagy egyéb ízesítővel akár még azzá is tehető. A téli időszakban amúgy sem árt néha felhajtani egy-egy kupicával belőle, mert nem csak az emésztésre hat jótékonyan, hanem a fertőzések ellen is védelmet nyújt.
A jó minőségű kisüsti pálinka ugyanúgy fontos kelléke lehet az ünnepi asztalnak, mint a sült malac és karácsonyi diós bejgli. A sok zsíros étel elfogyasztása után ugyanis megkönnyebbülést jelent a gyomornak egy emésztést serkentő ital elkortyolása.