Aszalványok karácsonyi sütikhez
Karácsonykor Amerikában olyan süteményeket szoktak készíteni, amelyek tele vannak gyümölccsel és egészséges magvakkal. Angliában például aszalt gyümölccsel készült sült pudingot készítenek. Az aszalványok természetesen nemcsak süteményekbe jók, hiszen magukban fogyasztva is egészségesek. Naponta egy kisebb mennyiségű aszalvány tökéletes választás, mivel tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Az aszalt füge például rengeteg áldásos hatással bír. Ilyen például a vesekő megelőzése.
Ehhez hat darab fügét kell egy csésze vízben felforralni. Ezt naponta kell fogyasztani egy hónapon keresztül és a vesekövek maguktól távoznak a szervezetből. A bőrproblémákra is lehet alkalmazni a gyümölcsöt. Az összetört fügét vigyük fel az arcra, majd hagyjuk rajta körülbelül 15 percre, amíg megszárad. A pattanások és a bőrproblémák rövid idő alatt eltűnnek, mivel a füge tejszerű leve tökéletes az aknék kezelésére. Az aszalványok fogyasztása mindenki számára hasznos, hiszen segítik a különféle betegségek megelőzését.