A tápanyagokban bővelkedő tengeri alga
Hallott már a tengeri spagettiről? A világ minden táján ezen a néven honosodott meg a köztudatban az olaszok kedvelt tésztájára emlékeztető tengeri alga, ami az egészségtudatos táplálkozás igazi ínyencségének tekinthető.
A vízi világnak ez az egyedi ajándéka rostokban rendkívül gazdag, ásványi anyagokban és vitaminokban bővelkedő táplálék, aminek jódtartalma az áfonyáét is lekörözi. Jogosan tevődhet fel a kérdés, hogy az üzletek polcaira kerülő tengeri alga milyen mértékben őrzi meg a gyári feldolgozás során az emberi szervezetnek fontos alkotóelemeit.
Nos, a mai kíméletes eljárásoknak köszönhetően, amilyen a víztartalom alacsony hőmérsékleten történő elvonása, valamint az üvegházban zajló szárítás, a termék nem veszít a tápanyagértékéből, illetve vitamintartalmából.
Ezt a technológiát alkalmazza a közel negyedszázados múlttal rendelkező, Bord à Bord nevű francia vállalkozás is, ami a kereskedelmi forgalomba kerülő bio tengeri alga előállításához elsősorban helyi termelőktől szerzi be a kiváló minőségű alapanyagokat.