A szardella egészen kistestű hal
Nagyon sokféle halat ismerünk, az egészen apróktól a nagyokig, szeretjük is fogyasztani azokat. Például a szardella az emberi táplálékként fogyasztott halak között a legkisebb testű.
Észak-Afrika és Nyugat-Európa partjainál halásszák a leggyakrabban ezt az erőteljes ízű, nagyon finom halat. Vannak helyek, ahol tengervízben áztatják, máshol olajban vagy sóban tartósítják. A szardella konzerv formájában is kapható, remekül passzol az ikonikus Cézár vagy a Provence-i salátába.
Ezeken kívül, számos módon elkészíthető a konyhában, tésztaételben például rendkívüli ízhatást érhetünk el vele. Fogyasztani lehet magában, pirítóssal, pizzán, raguban, tapasban vagy salátában. Lágy tojással vagy sült brokkolival különleges finomság.
Nagyszerű dolog, ha mindig van otthon konzerv formájában, mert nagyon hamar elkészíthető a felhasználásával az ebéd vagy a vacsora a dolgos hétköznapokon. Szardella konzerv könnyen rendelhető az iztenger.hu webáruház gazdag kínálatából, mindössze pár kattintással a számítógépen.